Halpa remontti – saako halvalla hyvää?

”Halpa remontti” on yksi etsityimpiä termejä Googlen hakukoneessa. Mutta päteekö vanha kansanviisaus remonteissa – voiko halvalla saada hyvää?

Listasimme viisi asiaa, jotka sinun tulisi huomioida suunnitellessasi halpaa remonttia kotiisi!

Halpa remontti

1. Halvempi remontti kilpailutuksella

Kaikista tärkein askel halvan remontin toteuttamisessa on vertailla remontoijia. Samasta työstä voi saada jopa 50% edullisemman tarjouksen, kun hyödyntää erilaisia kilpailutusalustoja. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että halvin harvoin on lopulta halvin! Jos asioita menee pieleen, aikataulut viivästyvät, tai jotain muuta suunnittelematonta tapahtuu, tulee ”halvalle” remontille äkkiä paljon kovempi hinta kuin alkujaan korkeammaksi hinnoitellulle remontille. Eli kilpailuta remontit, mutta jos hinta kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, asia todennäköisesti on juurikin näin!

2. Tarkasta remontoijan osaaminen

Mistä sitten tiedämme, että valitsemamme remontoija osaa asiansa? Tämä onkin joskus hyvin vaikeaa selvittää. Kokeneilla, pitkäaikaisemmilla yrityksillä on yleisesti asialliset nettisivut, joilta löytyy myös kuvia toteutetuista kohteista. Tarkasta myös, että yritys on hoitanut yhteiskuntavelvoitteet. Jos yritys kuuluu Vastuu Groupiin, näin yleensä on.

Toinen tapa varmistua remontoijan ammattitaidosta on käyttää kilpailutukseen valmiita alustoja. Useimmat, kuten myös Remonttitarjous.com, tekevät taustatarkistuksen remontoijilleen, jolloin voit luottaa remontin toteutuksen turvallisesti valitsemasi toteuttajan käsiin.

Halpa remontti - onko hyvä?

3. Tarkasta tarjouksen sisältö

Jos remontista saamasi tarjous tuntuu erityisen halvalta, tarkista tarjouksen sisältö, ja vertaa sitä omiin toivomuksiisi. Haluatko loppusiivouksen? Siivous maksaa usein ekstraa, ellei toisin ole eritelty. Onko kohteessa purkutöitä? Nämäkin tulisi eritellä tarjoukseen. Jos tarjous ei ole riittävän yksityiskohtainen, voit olettaa, että niinkutsutuista lisätöistä laskutetaan myös erikseen.

Työvaiheiden lisäksi myös materiaalit voivat joko sisältyä tai tulla lisättäviksi remontin tarjouksen päälle. Oletteko keskustelleen remonttiin käytettävistä materiaaleista? Onko sinulla materiaalit jo valmiina, vai toivotko remontoijan hankkivan osan materiaaleista itse?

Lisäkustannuksia remonttiin voi syntyä myös esimerkiksi pysäköinti- ja kilometrikorvauksista. Onko pihallasi parkkipaikka, vai täytyykö remontoijan pysäköidä maksulliselle kadulle?

4. Mieti materiaalivalintoja

Halvan remontin ytimessä on remontissa käytettävien materiaalien valinta. Siistiä ja näyttävää voi toteuttaa paitsi uudella tammiparketilla, myös siistillä laminaatilla. Keittiönkaapit löytyvät yhtälailla Epoqilta tai Ikeasta kuin Puustelliltakin. Jos haluat säästää, valitse siis edullisempia toimittajia ja komposiitteja umpipuun tai -kiven sijaan.

Halvan remontin toteutus

5. Aikataulussa joustaminen

Jos remontin toteutuksen haluaa heti nyt, saattaa hintaa tulla reilusti lisää. Jos olet valmis joustamaan remonttisi aloitusajankohdassa, saatat säästää merkittäviä summia remontin loppusummassa. Myös toteutuksen aikaisen jouston tarjoaminen remontoijille voi saada remonttisi edullisemmaksi.

Tietyt remontit on toteutettava kausiluontoisesti, jolloin varaa joustolle on huomattavasti normaalia vähemmän. Näitä ovat esimerkiksi ulkomaalaukset ja terassiremontit. Huolellisella suunnittelulla ja aikaisella toiminnalla voit kuitenkin saada ulkoremonteistasikin erinomaisia tarjouksia.

Yhteenveto

Halvan, mutta onnistuneen remontin toteutus vaatii sinulta alustavaa suunnittelua, joustamista, kilpailutusta ja taustatyötä. Aloita suunnittelu ajoissa, tarkastele materiaalitarjouksia, ja mahdollista joustava, häiriötön työskentely remonttikohteessasi.

Itse tekeminen tuntuu usein halvimmalta vaihtoehdolta, mutta jälki on harvoin yhtä hyvää kuin ammattilaisella. Omien virheiden paikkaaminen myöhemmin maksaa paitsi lisääntyneissä purkukuluissa, myös materiaalikuluissa. Remontoiminen itse on myös hidasta, ja jos töitä jää sen takia tekemättä, on hinta äkkiä moninkertainen ammattilaisen toteutukseen verrattuna!

Kilpailuta remonttisi täällä, ja olet hyvissä käsissä.

Näin moni kuluttaja:

Kilpailuttaa remontin:
37%
Pitää remontointia liian kalliina:
86%
Valitsee halvimman tarjoajan:
65%
Ei tiedä miten kilpailuttaa:
77%

Näin moni kuluttaja:

Kilpailuttaa remontin:
37%
Pitää remontointia liian kalliina:
86%
Valitsee halvimman tarjoajan:
65%
Ei tiedä miten kilpailuttaa:
77%

Jätä tarjouspyyntö remontistasi

Harkitsetko kodin, taloyhtiön tai liiketilahuoneiston remonttia ja toiveenasi on löytää ammattitaitoinen tekijä, jonka hinta-laatusuhde on kohdillaan ja tarjous remontistasi kilpailukykyinen?