Hoitolan remontointi – osaanko itse?

Kun suunnittelet hoitolan remonttia, itse tekeminen voi säästää rahaa ja antaa tilalle henkilökohtaisen leiman. Tässä blogissa käymme läpi kuusi askelta, joilla hoitolan remontti onnistuu omin käsin.

1. Suunnittelu ja visio

Kaiken A ja O on huolellinen suunnittelu. Selvitä, mitä haluat hoitolaltasi ja millainen ilme tilan tulisi viestiä asiakkaillesi. Tutki sisustustrendejä ja mieti, miten ne sopivat palveluidesi ja asiakaskuntasi tarpeisiin. Tärkeää on myös ottaa huomioon tilojen toiminnallisuus – hoitolan tulee olla sekä viihtyisä että käytännöllinen. Suunnitteluvaiheessa kannattaa tehdä tarkka budjetti ja aikataulu remontille.

2. Luvat ja säädökset

Ennen kuin ryhdyt toimeen, varmista, että tunnet alan lainsäädännön ja mahdolliset lupavaatimukset. Hoitolan remontti saattaa vaatia erilaisia rakennus- ja toimintalupia, erityisesti jos suunnitelmissasi on rakenteellisia muutoksia tai tilan käyttötarkoituksen muutos. Tarkista myös mahdolliset terveys- ja turvallisuusmääräykset, jotka koskevat hoitolaympäristöjä. Mikäli rikot joitain näistä vaatimuksista, voivat sanktiot olla merkittävät.

3. Purkutyöt

Aloita remontti purkamalla vanhat ja tarpeettomat rakenteet sekä kalusteet. Purkutyö voi olla fyysisesti vaativaa, mutta sen tekeminen itse säästää kustannuksissa. Muista kuitenkin turvallisuus: käytä suojavarusteita ja varmista, että purkutyöt tehdään hallitusti. Erityistä huomiota on kiinnitettävä siihen, etteivät purkutyöt aiheuta haittaa hoitolan naapurustolle tai asiakkaille.

Purkutöissä on myös haasteellisempi puoli. Esimerkiksi vanhat keittiöt, muovimatot ja tietyt liimat sisältävät usein asbestia, jolloin tarvitset asbestikartoituksen – ja mikäli asbestia löytyy, purkamisen saa toteuttaa vain sertifioitu osaaja. Lisäksi esimerkiksi kantavia seiniä ei missään nimessä saa purkaa ilman asiantuntijaa, tai koko rakennuksen turvallisuus kärsii. Et myöskään saa itse koskea LVI- tai sähköpuolen purkutöihin.

4. Seinät ja lattiat

Seinien maalaus tai tapetointi sekä lattiapäällysteen asentaminen ovat tyypillisesti töitä, jotka voi tehdä itse, mikäli sinulla on hieman kokemusta, silmää, ja oikeat työkalut. Valitse materiaalit, jotka kestävät kosteutta ja kulutusta, mikä on erityisen tärkeää hoitolaympäristössä. Varmista myös, että lattiamateriaalit ovat liukastumattomia turvallisuuden maksimoimiseksi. 

Laattiaratkaisuja on monenlaisia, ja toiset niistä ovat helpompia asentaa kuin toiset. Esimerkiksi kalanruotoparketti ylittää jokaisen amatöörin kyvyt, joten on parempi pysytellä helpommissa laminaattiratkaisuissa. Jos liiketiloissasi on lautalattia, hiominen ja lakkaus voi olla paras – vaikkakin raskas – vaihtoehto.

5. Kalusteet ja laitteet

Hoitolan kalusteiden ja laitteiden valintaan tulee suhtautua huolella. Voit säästää merkittävästi hankkimalla käytettyjä kalusteita tai kunnostamalla vanhoja. Muista kuitenkin, että hoitolan kalusteiden tulee täyttää hygienian ja ergonomian vaatimukset, ja olla esteettisiä asiakasnäkökulmasta. Asennuksessa tarvittavat sähkö- ja vesiliitännät on pakko jättää ammattilaisen tehtäväksi, ellei sinulla ole näiden töiden vaatimia lupia ja osaamista.

6. Viimeistely ja sisustus

Viimeistelyssä hoitolasi saa oman persoonallisen ilmeensä. Valitse sisustuselementit, kuten verhot, valaisimet ja koriste-esineet, jotka tukevat hoitolasi brändiä ja luovat rauhallisen ja kutsuvan tunnelman. Huomioi myös asiakkaidesi kokemus: esimerkiksi odotustilan mukavuus ja toiminnallisuus ovat avainasemassa.

Muista, että vaikka monet remontin vaiheet ovat mahdollisia toteuttaa itse, ammattilaisen apu voi olla tarpeen erityisesti teknisesti vaativissa vaiheissa. On parempi maksaa hieman alkuunsa, kuin reilusti jälkien korjauksessa. Voit säästää ammattilaisen hankinnassa kilpailuttamalla hoitolasi remontin esimerkiksi www.remonttitarjous.com!

Näin moni kuluttaja:

Kilpailuttaa remontin:
37%
Pitää remontointia liian kalliina:
86%
Valitsee halvimman tarjoajan:
65%
Ei tiedä miten kilpailuttaa:
77%

Näin moni kuluttaja:

Kilpailuttaa remontin:
37%
Pitää remontointia liian kalliina:
86%
Valitsee halvimman tarjoajan:
65%
Ei tiedä miten kilpailuttaa:
77%

Jätä tarjouspyyntö remontistasi

Harkitsetko kodin, taloyhtiön tai liiketilahuoneiston remonttia ja toiveenasi on löytää ammattitaitoinen tekijä, jonka hinta-laatusuhde on kohdillaan ja tarjous remontistasi kilpailukykyinen?