Keittiöremontti – 5 askelta onnistuneeseen remonttiin!

Keittiöremonteista kuulee paljon kauhutarinoita. Joko lopputulos on mennyt aivan pieleen, materiaalit ovat rikkoutuneet, hinta on lopulta ollut moninkertainen, tai mitat ovat alkujaankin menneet väärin. Miksi keittiöremontti on niin haastavaa toteuttaa kerralla kunnolla? Miten vältät muiden koluamat sudenkuopat?

Listasimme viisi tärkeintä asiaa keittiöremonttia suunnitellessa. Kun saat nämä kohdalleen, sujuu remontti kuin tanssia vain!

Keittiöremontti

1. Keittiöremontti alkaa suunnittelulla

Vaikka huolellinen suunnittelu voi kuulostaa itsestäänselvältä, yllättyisitte, kuinka moni suoristaa kulmia keittiöremontin suunnitteluvaiheessa.

Aloita miettimällä mikä vanhassa keittiössä hiertää. Onko keittiö vain vanhentunut ja kaipaa päivitystä, vai onko keittiössä suurempia ongelmia? Onko työtilaa nykyisellään sopivasti, vai tarvitsisiko tasopinta-alaa enemmän? Entä muodostuuko keittiö kotinne pullonkaulaksi, jossa aamuisin kiukutellaan kahvinkeittimen ja hellan välissä?

Jos keittiössä on rakenteellisia ongelmia, on keittiöremontissa tärkeää keskittyä keittiön muodon muuttamiseen. Joskus kahdella seinällä sijainnut keittiö voikin olla paljon toimivampi vain yhdellä seinällä. Joskus suora keittiö kannattaakin muuttaa kulmikkaaksi. Jos vaihtoehtoja on vähän, lisätilaa saa helposti ulostaitettavan, integroidun lisätyötason kanssa.

Vanhassa keittiössä saattaa olla myös nykysäädösten vastaisia elementtejä, kuten liian läheisiä vesipisteitä ja sähköpistokkeita. Samanlaista kokonaisuutta ei ole mahdollista enää toteuttaa, joten vanhoille ratkaisuille pitää keksiä uusi toteutustapa. Joskus vanhaa keittiötä päivittäessä ja esimerkiksi astianpesukonetta lisättäessä käy ilmi, että pesualtaalle tai liedelle ei enää jääkään laajalti tilaa, ja on valittava kapeammat mallit. Myös jotkut ominaisuudet, kuten supisuomalainen kuivauskaappi, ovat monissa kodeissa nykyään tarpeettomia modernien astianpesukoneiden johdosta.

Keittiön alustava suunnittelu kannattaa aina toteuttaa itse, sillä olet itse oman keittiösija tarpeidesi asiantuntija. Kun toiveet ja ongelmat ovat selvillä, on mittojen ja ideoiden kanssa hyvä marssia keittiötoimittajan suunnittelijan vastaanotolle.

Kulunut: 0e

keittiöremontti

2. Keittiötoimittajan valinta

Kun toiveesi ovat selvillä, on aika miettiä remontin budjettia ja materiaalitoiveita. Haluatko perustasoisen keittiön, näyttävät modernin keittiön, vai laatumateriaaleista valmistetun kestävän keittiön?

Suomesta löytyy kymmeniä eri hintatason keittiöntoimittajia. Edullisimman pään toimittajat, kuten Ikea ja Epoq, ovat hyvinkin edullisia, mutta niistä löytyy myös laadukkaampia ja arvokkaampia ratkaisuja. Laadustaan tunnettu Puustelli taas voi olla hankintahinnaltaan moninkertainen, mutta materiaalit ovat varmasti erinomaisia.

Keittiön kaapistojen lisäksi suunnitteluvaiheessa pohditaan valmiiksi keittiössä käytettävät kodinkoneet. Jos keittiö on pieni, voi olla järkevää satsata vähemmän tilaa vieviin ratkaisuihin, kuten yhdistettyyn uuni-mikroon. Jos toivot, että kodinkoneet ovat integroituja, on helpointa valita laitteet keittiötoimittajan listoilta sopivuuden varmistamiseksi. Lieden valinnassa pitää huomioida omat kokkaustottumukset ja mieltymykset. Kaasuhella on tosikokin unelma, ja hätäisempi kokki nauttii induktioliedestä. Mistä sinä pidät?

Viimesilauksen keittiöön luovat soveltuvat välitilat ja hanat. Haluatko välitilaan kaakelia vai levyä? Levyn saa useimmiten ostettua suoraan keittiöntoimittajalta, kun kaakelivalinnan teet itse.

Kulunut: 2000e-15000e

Keittiöremontti

3. Keittiön asentajan valinta

Kun olet valinnut keittiöntoimittajan ja keittiösi suunnitelma on valmis, tulee sinun valita keittiöllesi asentaja. Keittiöntoimittajilla on usein yhteistyökumppaneina asentajia, mutta tämä on harvoin edullisin ratkaisu. Asentajaa ei tarvitse valita keittiöntoimittajan listoilta.

Helpoin ja turvallisin tapa keittiön asentajan etsimiseen on kilpailualustojen, kuten Remonttitarjous.com, käyttäminen. Koska keittiöitä ja asennustapoja on monenlaisia, tulee sinun varmistua, että mahdollinen asentaja osaa asentaa juuri sinun keittiösi. Kun jätät tarjouspyyntöilmoitukseen tiedon keittiösi mallista, varmistut siitä, ettei tarjouksia tule soveltumattomilta asentajilta. Kilpailutusalustoilla on usein myös oma taustatarkistusjärjestelmänsä, jolloin epäsopivalta tekijältä ei myöskään tule tarjouksia. Kilpailutusalustoissa on myös se hyvä puoli, että toimijat ovat varmasti luotettavia ammattilaisia.

Kun jätät tarjouspyyntöä, mieti vielä, mitä haluat tehdä itse. Kuuluuko keittiön purkaminen asentajan tehtäviin? Onko keittiösi vanha ja vaatii asbestikartoituksen? Kirjaa kaikki tiedot tarjouspyyntöön.

Kun löydät sopivan tarjoajan, tarkista, että tarjous pitää sisällään kaikki toivomasi osa-alueet. Mieti myös lisäkustannuksia aiheuttavia asioita, kuten putkimiehiä, sähkömiehiä, ja pysäköintikuluja. Nämä saattavat kaikki sisältyä hintaan, tai tulla lisäkustannuksena. Sovi kaikkien osapuolien kanssa remontin ehdoista ja aikataulusta ennen sopimuksen tekemistä.

Kulunut: 3500e-25000e

Keittiöremontti kotiin

4. Keittiön tilaus ja asennus

Kun asentaja on valittu, voit tilata keittiön ja sopia asentajan kanssa aikatauluista. Keittiöiden toimitusajat voivat vaihdella päivästä useampaan kuukauteen. Toteuta tässä vaiheessa mahdollinen asbestikartoitus! Peruspurkutyöt voidaan aloittaa, mikäli asbestikartoitus on negatiivinen. Jos tulos on positiivinen, tulee tilata luvat omaava asbestipurkuyhtiö toteuttamaan sekä asbestinpoisto että muu keittiön purkutyö, ja huolehtimaan asianmukaisesta jätteiden hävityksestä. Tee mahdolliselle taloyhtiölle ilmoitus remontistasi hyvissä ajoin ennen töiden aloittamista. Taloyhtiölläsi saattaa olla omat säädökset ja vaatimukset remonttisi kululle.

Jos asbestikartoitus on negativinen, vanha keittiösi on purettu nopeasti, ja hyväksymästäsi asentajasta riippuen uudenkaan keittiön asennuksessa ei kovin kauaa mene mikäli rakenteisiin ei tule muutoksia. Keittiöremontin ajan elät ilman toimivaa keittiötä – huomioithan aina tämän!

Kun keittiö on asennettu, tulevat sähkö- ja putkiasentajat viimeistelemään kokonaisuuden. Töiden valmistuessa kontaktoi taloyhtiötä lopputarkastusta varten. Taloyhtiön edustaja tarkastaa sähkö- ja putkitöiden asianmukaisuuden ja kirjaa mahdolliset muutokset taloyhtiön kirjoihin.

Onneksi olkoon, keittiösi on valmis! Voit kilpailuttaa oman keittiösi asennuksen osoitteessa www.remonttitarjous.com.

Näin moni kuluttaja:

Kilpailuttaa remontin:
37%
Pitää remontointia liian kalliina:
86%
Valitsee halvimman tarjoajan:
65%
Ei tiedä miten kilpailuttaa:
77%

Näin moni kuluttaja:

Kilpailuttaa remontin:
37%
Pitää remontointia liian kalliina:
86%
Valitsee halvimman tarjoajan:
65%
Ei tiedä miten kilpailuttaa:
77%

Jätä tarjouspyyntö remontistasi

Harkitsetko kodin, taloyhtiön tai liiketilahuoneiston remonttia ja toiveenasi on löytää ammattitaitoinen tekijä, jonka hinta-laatusuhde on kohdillaan ja tarjous remontistasi kilpailukykyinen?