Kodin seinien maalaus – 6 vaiheen opas onnistumiseen!

Seinien maalaus voi olla palkitseva tapa päivittää kotisi ilme itse. Tässä artikkelissa käymme läpi perusteellisen ohjeistuksen, joka auttaa sinua maalaamaan seinät ammattimaisesti. Seuraamalla näitä ohjeita voit varmistaa, että lopputulos on siisti ja kestävä.

Seinien maalaus: Tarvikkeet

Ennen kuin aloitat, varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet ja materiaalit:

 • Laadukkaat seinämaalit
 • Maalarinteippi
 • Suojamuovit tai muut suojamateriaalit
 • Maalaustelat ja -siveltimet
 • Maalikaukalo
 • Hiontapaperi ja mahdollisesti hiontakone
 • Pohjamaali (tarpeen mukaan)

Maalauksen valmistelut

 1. Puhdistus ja paikkamaalaus: Aloita puhdistamalla seinät huolellisesti. Poista pöly, lika ja mahdolliset öljyjäämät, jotka voivat estää maalin tarttumisen. Täytä reiät ja halkeamat paikkamaalausmassalla ja hio pinta sileäksi kuivumisen jälkeen.
 2. Pohjustus: Pohjamaalin käyttö on tärkeää, erityisesti jos alkuperäinen seinäväri on tumma tai seinäpinta on epätasainen. Pohjamaali auttaa tasoittamaan värieroja ja parantaa maalin tarttuvuutta, mikä johtaa tasaisempaan lopputulokseen.
 3. Teippaus ja suojaus: Käytä maalarinteippiä suojaamaan listat, ikkunanpuitteet, ovenpielet ja muut pinnat, joita et halua maalata. Peitä lattiat ja kalusteet huolellisesti suojamuoveilla tai muulla suojamateriaalilla.

Maalaus

 1. Maalin sekoitus: Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä varmistaaksesi, että väri ja koostumus ovat tasaisia.
 2. Reunojen maalaus: Aloita maalaamisesta seinien reunoista ja kulmista käyttäen sivellintä. Tämä tekniikka tunnetaan ”rajauksena”, joka mahdollistaa tarkan työskentelyn maalarinteipin vieressä.
 3. Pintojen telaus: Käytä telaa suurten pinta-alojen maalaamiseen. Kasta tela maalikaukaloon, ja poista ylimääräinen maali. Levitä maali seinään pitkin, yhtenäisin vedoin, välttäen liiallista painetta, mikä voi johtaa epätasaisuuksiin.
 4. Kerrosten maalaaminen: Anna ensimmäisen maalikerroksen kuivua kokonaan ennen toisen kerroksen levittämistä. Usein kaksi kerrosta maalia tarjoaa parhaan peittävyyden ja lopputuloksen.

Maalauksen viimeistely

 1. Teippien poisto: Poista maalarinteippi varovasti ennen maalin täydellistä kuivumista, jotta saat siistit ja tarkat reunat.
 2. Tarkastus ja kosketus: Tarkista maalipinta valoa vasten nähdäksesi, onko tarpeen tehdä paikkakorjauksia. Jos huomaat puutteita, korjaa ne pienellä siveltimellä.
 3. Siivous: Kun olet tyytyväinen seinien maalaukseen, siivoa työalue huolellisesti. Pese maalausvälineet vedellä (vesiohenteisille maaleille) tai sopivalla liuottimella (liuotinohenteisille maaleille).
 

Seinien maalaus itse voi säästää rahaa ja antaa kodille paljon kaivattua kasvojenkohotusta. Seinien maalaus toteutetaan myös yleisesti asuntoa myydessä, jotta yleisilmeestä saadaan siisti ja viimeistelty.

 

On kuitenkin myös tilanteita, joissa seinien maalaukseen ei kannata lähteä itse. Näitä ovat:

 1. Korkeat tai vaikeasti tavoitettavat alueet: Jos sinun tarvitsee maalata korkeita seiniä tai kattoja, joihin et yllä turvallisesti tikkailla, voi olla viisaampaa kutsua ammattilainen. Heillä on oikeanlaiset telineet ja välineet työn turvalliseen suorittamiseen.

 2. Erikoismaalit ja -tekniikat: Jos haluat käyttää erikoismaaleja tai -tekniikoita, kuten sienimaalausta, marmoriefektejä tai muita koristeellisia viimeistelyjä, ammattimaalari voi saavuttaa paremman ja tasaisemman lopputuloksen. Heillä on tarvittava kokemus ja taidot näiden tekniikoiden hallitsemiseen.

 3. Suuret remontit: Laajoissa remonttiprojekteissa, joissa seinien lisäksi uusitaan esimerkiksi lattiat tai tehdään sähkötöitä, voi olla tehokkaampaa antaa koko projekti ammattilaisten käsiin. Näin kaikki työvaiheet integroituvat sujuvasti toisiinsa, eikä kustannukset kasva merkittävästi.

 4. Home- tai vesivahinkojen korjaus: Jos seinissä on kosteus- tai homevaurioita, pelkkä maalaus ei riitä, vaan seinät on ensin kunnostettava perusteellisesti. Ammattilaiset osaavat arvioida vaurion laajuuden ja tehdä tarvittavat korjaustoimenpiteet ennen maalausta.

 5. Aikarajoitteet: Jos aikataulusi on tiukka ja tarvitset nopeat, mutta laadukkaat tulokset, ammattimaalarit voivat suorittaa työn nopeammin ja tehokkaammin kuin mitä itse ehkä pystyt.

 6. Oman kädenjäljen heikkous: Kaikki eivät ole seppiä kaikessa, ja toteuttamalla maalaus ilman vaadittavaa silmää, saattaa kustannuksia kertyä paljon alkuperäistä ammattilaisen hankintaa enemmän.

Edellämainituissa tilanteissa ammattilaisen palkkaaminen voi säästää aikaa, vaivaa ja varmistaa, että lopputulos on laadukas ja kestävä.

Tarvitsetko ammattilaisen maalaustöihin? Kilpailuta maalarit remonttitarjous.com:issa!

Näin moni kuluttaja:

Kilpailuttaa remontin:
37%
Pitää remontointia liian kalliina:
86%
Valitsee halvimman tarjoajan:
65%
Ei tiedä miten kilpailuttaa:
77%

Näin moni kuluttaja:

Kilpailuttaa remontin:
37%
Pitää remontointia liian kalliina:
86%
Valitsee halvimman tarjoajan:
65%
Ei tiedä miten kilpailuttaa:
77%

Jätä tarjouspyyntö remontistasi

Harkitsetko kodin, taloyhtiön tai liiketilahuoneiston remonttia ja toiveenasi on löytää ammattitaitoinen tekijä, jonka hinta-laatusuhde on kohdillaan ja tarjous remontistasi kilpailukykyinen?